Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Lágy csontkovácsolás

Lágy csontkovácsolás

Izometrikus kimozgató masszázs

Az ízületmanipulációs technika régmúlt időkre nyúlik vissza, a kínai gyógyászatban is hangsúlyosan használták, mint terápiás eljárást: blokkok oldására vagy energia áramlás javítására. A Saolin-szerzetesek napi rituáléjában is szerepel, hogy egymást illetve önmagukat gyógyíthassák ezen technikával.

Mi történik az ízületmanipuláció során?

Egy hirtelen, nyújtó, távolító vagy csavaró helyzetet hozunk létre az adott ízületben és az ízfelszíneket távolítjuk el egymástól, eközben szén-dioxid és inert gázok szabadulnak fel a vérben. Az ízfelszínek hirtelen szétválása és visszaállása, illetve, ezen gázok felszabadulása adja ki a „roppanó” hangot egy-egy ízületben. Ezen technika nem jár fájdalommal annak ellenére, hogy hallható és érezhető a roppanás az adott ízületben. Egy-egy „roppanás” után a páciens érezhető változáson megy át: lelkileg és testileg egyaránt. pl: Több tízéves statikai elváltozások hozhatók vissza fiziológiásan normál helyzetbe pl: gerincben-pl gerincferdülés- scoliosis. Általa megelőzhető illetve fokozott figyelemmel kezelve megszűntethető a porckorongsérv is.

Mikor nem kezelhetünk valakit ízületmanipulációs technikával?

  • ha kialakult blokk-csigolya van, vagy bizonyos csigolyákat műtéti eljárás során rögzítettek!
  • kezelés alatt álló daganatnál
  • akut vagy kiszakadt gerincsérv
  • fertőző betegségeknél, lázas állapotnál, kiugró vérnyomásnál, gyulladásnál járó kórképeknél, ízületi folyadékgyülemnél, heveny belszervi betegségekben, nagyfokú bőrbetegségnél.
  • Műtétek után 6 héten belül
  • csontritkulásnál