Kapcsolat

Herceg Gyógyír

Masszázs szalon

testi és lelki ...megújulás...

Bejelentkezés

Árainkról és a bejelentkezéshez szükséges információkról itt tájékozódhat:

Reiki: kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer

reiki-herceg-gyogyir-002
Reiki

A Reiki egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Japánból ered, mely az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon annak egyszerűsége és sokszínű használati lehetősége miatt. A Reiki egy kiváló eszköz arra, hogy megteremtsed a testi-lelki egyensúlyt. Éppúgy alkalmazható megelőzésre, mint akut és krónikus tünetek kezelésére, fizikai vagy lelki eredetű problémák kezelésére. Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására.

Az alapelv mindig ugyanaz: a csatornázott univerzális energia segítségével feloldjuk a testben lévő toxinok, az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Eltérően az allopatikus gyógymódoktól, a Reiki energia, mindig a gyökér okot szünteti meg, ugyanakkor nem kell tartanunk a mellékhatásoktól sem, teljesen biztonságosan alkalmazható minden helyzetben. Használatához nincs szükség eszközökre, különleges képességek meglétére, bonyolult tréningekre. Szépsége egyszerűségében rejlik. A Reikit mindenki tudja alkalmazni önmagán és másokon segítve.

A Reiki megalapítója Mikao Usui, aki 21 napig böjtölve a Kurama-hegyen a satori (megvilágosodottság) állapotát megtapasztalva kapta a gyógyítás képességét és dolgozta ki az 1920-as években az elmét és testet harmonizáló módszerét, melyet Usui Reiki Kezelés Módszer az elme és a test fejlesztésére néven hívott.

A Reiki fontos alappillére az önfejlesztés. A rendszeres gyakorlással, a reiki meditációval a végső cél a gondolatok és érzések kiegyensúlyozott állapotának megteremtése és fenntartása. Ez elvezet minket a belső béke és harmónia állapotába, mely boldogságot és nyugodtságot visz a hétköznapjainkba, mely pozitívan hat emberi kapcsolatainkra is.

Mit tanít a Jikiden Reiki?

Megtapasztalhatóvá teszi számodra a japán gyökerű tradiconális reiki élő tanítását és eredeti technikáit, ahogyan azt 1930-as években gyakorolták. Chiyoko Yamaguchi asszony ugyanis változatlan formában, további technikák hozzáadását mellőzve őrizte meg a módszert, ahogyan azt Usui mester közvetlen tanítványától, Dr. Chujiro Hayashi senseitől tanulta. Így a Jikiden Reiki tisztán és hitelesen mutatja be ezt a módszert, mely sokkal több mint egy relaxációs terápia. Hatékonyságát, biztonságát számos kezelés esettanulmány bizonyítja.

Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatok átadására, mély betekintést ad a reiki japán kulturális gyökereibe, ugyanakkor mentes a változtatásoktól. Letisztultsága révén könnyen megérthető a mai kor embere számára és hatékonyan alkalmazható a legkülönbözőbb helyzetekben. Vallási felhangoktól mentes, így bárki számára ajánlható.

A Reiki használatának sokoldalúsága

Reiki

 • A testi-lelki egészség megőrzésére, a különféle betegségek megelőzésére
 • Stressz, szorongások oldására
 • Lazításra, egy fáradt nap után energiával feltöltésre
 • Különféle eredetű akut vagy régóta tartó fájdalmak hatékony kezelésére
 • Hatékony eszköz balesetek esetén – pl. horzsolás, vágás, zúzódás, rovarcsípések, stb.
 • Hatásos módszer a zavaró gondolatok lecsendesítésére
 • A különféle reiki gyakorlatok végzése, hozzájárul a belső harmónia megteremtéséhez
 • Lelki blokkok, traumák feloldására, régi rossz szokások megváltoztatására
 • Eredményesen használható éppúgy önmagunkon mint másokon

A rendszeres gyakorlással nemcsak a fizikai és lelki jó közérzetet érhetjük el, emberi kapcsolataink is harmonikusabbá válnak azáltal, hogy mi változunk pozitív irányba. Növekszik tudatosságunk, képességeink kibontakoznak, optimista életszemlélet felé indít. Az évek során egyfajta életmóddá válik, mely segít minket abban, hogy elfogadóbb, jobb emberré váljunk, rálássunk önmagunkra és a világra.

Jellegzetes karakterei

 • a Reiki írásos forrásokra alapozott történetét, módszerét tanítja
 • a rövid tanátadás vonal révén megőrződött a tanítás tisztasága
 • tanítja a japán reiki számos eredeti technikáját, melyek elvesztek vagy módosultak a nyugati stílusoknál
 • egységes tananyag, követelményrendszer, bizonyítvány, melyet világszere elismernek
 • egyszerűség a technikákban
 • a gyakorlati elemek és szimbólumok mögött rejlő spirituális háttér tanítása és azok eredeti formában történő használata
 • a byosen (toxinok érzékelése) a kezelések során, így azt nagyon eredményessé téve azt
 • a ketsueki kokan ho (vérfrissítő masszázs technika) alkalmazása