Kapcsolat

Herceg Gyógyír

Masszázs szalon

testi és lelki ...megújulás...

Bejelentkezés

Árainkról és a bejelentkezéshez szükséges információkról itt tájékozódhat:

Személyi edzés

A Herceg Gyógyír a masszázsterápiák mellett személyre szabott, egyedi edzéstervekkel is segíteni tudja a testi és lelki harmónia elérését. Az alábbi lehetőségek egyesével vagy összehangoltan is alkalmzhatók, az személyes konzultáció során személyre szabottan edzéstervet alakítunk ki.

Súlyzós edzések

Egy diétás vagy formáló program során sem ajánlott elhagyni a súlyzós edzést.

Ha a súlyzós edzés elmarad, esetleg a súlyzós edzés helyett cardiora esik a választás, a test ellaposodik, “puha” lesz. Lógni kezd a bőr pl. a popsin, a felkaron.

Az izmok hiánya miatt az alapanyagcsere lelassul, mely megnehezíti a további fogyást (több izom, több tápanyagot tud felvenni).

szemelyi-edzes-herceg-gyogyir-001
Személyi edzés: Súlyzós edzés

Ezeket a változásokat a személyi edző észreveszi, reagál és változtat az edzésterveden! A súlyzós edzések biztosítják az izmok fenntartását, hiszen, ha nem stimuláljuk őket, úgy hiszik nincs rájuk szükségünk és a test leépíti azokat.

A súlyzós edzés hatásai a testre:

Személyre szabott edzésterv

A kardioedzések remek zsírégetők, akkor is segítenek, ha szeretnénk megszabadulni fölös kilóinktól és akkor is, ha fittebbek szeretnénk lenni. A raktározott zsír jelenti testünk legbőségesebb energiaraktárát. A zsírtól legjobban az aerob gyakorlatokkal szabadulhatunk meg, a zsír ugyanis fűtőanyag, amit mozgás során felhasználunk.

  • Személyre szabott edzésterv kialakítása
  • Mozgás- és manuálterápia
  • Rehabilitációs masszázzsal egybekötött folyamatos felügyelet
  • Elektromos futópad
  • Elektromos bicikli
  • Kézisúlyzók
  • Scott pad, has és tárogatópad egyben
  • Nyújtó és hasizom gyakorlatokhoz bordásfal

Kardioedzések

Személyi edzés: Kardioedzés

Ahhoz, hogy „zsírt égessünk”, megfelelő pulzusszámon, megfelelő ideig, megfelelő gyakorisággal kell fizikai aktivitást végeznünk. A zsírfelhasználás azonban nemcsak az edzés intenzitásától függ, hanem az edzettségtől is. Egy edzetlen ember keringési és légzési rendszere, valamint az izomzata sincs felkészülve a fizikai terhelésre. Aki még jelentős túlsúllyal is küzd, annak az egészségi állapotát figyelembe vevő, több hónapos, jól megtervezett mozgásprogramra van szüksége. Ezalatt növekszik az izomtömege, fejlődik a keringési és légzési rendszere, valamint az anyagcseréje.

Közepesen edzett emberek közepes intenzitáson az aerob edzés során a 25-30. percben kezdik „égetni a zsírt”. A szervezetnek ennyi idő kell ahhoz, hogy az izmokban és a májban lévő szénhidrátraktárakat kiürítse és a további munkavégzéshez zsírt használjon fel. Ekkor a periférián, a zsírszöveteinkben található nagy zsírsejtek kisebbekre bomlanak, a véráramba jutnak. A vér elszállítja ezt a nagy energiájú anyagot az izmokba (az ott található építőkövek egyikébe, a mitokondriumba), ahol víz, széndioxid és energia lesz belőle.